top of page

25 billedhuggere med i alt 33 værker er udvalgt til udstillingen, der åbnede 26. juni og varer ved til 27. september 2021. 

 

Skulptur Ølgod 2021 er den 10. i rækken af et godt samarbejde mellem Dansk Billedhugger-samfund og byen Ølgod. Med de tilbage-vendende biennaler har Ølgod åbnet sig for skulpturkunst og kunstnere udefra. Temaet ”Byen og Verden” er derfor et oplagt valg for det aktuelle 10 års jubilæum. Og med den latinske udgave ”URBI et ORBI” understreges det internationale element i mødet mellem en by, dens borgere og billedkunstnerne med deres værker.

URBI et ORBI - en verden i Ølgod

Klik billedet og se fotos samt et humoristisk indslag.

Søren Kofoed Kvinde i tanker web.jpg
Voldmesters Verden forsiden.jpg
Henrik Voldmester mindes
i Kulturhuset

2021 blev både året for den 10. skulptur-biennale i Ølgod og en hyldestudstilling til Henrik Voldmester. Om udstillingen i Kultur-huset skrev Henning Elving:

 

I den spændende udstilling møder man en billedhugger med mange dimensioner og udtryk – og et menneske med et legende og fabulerende sind samtidig med en kunstner med begge ben på jorden i sin håndværks-mæssige erfaring og kunnen.  

Hans væsener befinder sig på jord. De små ”Einbeins” lever og befinder sig – med ét og ikke to ben - i tæt forbindelse med jorden. De forskellige søheste, havpegasusser eller atlantdrager kan mødes i vand og i luft. For badedyrene er vand det naturlige element. Og for dem alle gælder, at de er skabt i og af ild. Alle fire elementer er således med når man som publikum bevæger sig rundt i hans udstilling af eventyr, fortællinger, myter, fabeldyr og forhistorie.

Det kunne næsten forekomme ligetil og helt naturligt at have en Jaques Cousteau eller David Attenborough som guide gennem udstillingen.

Skulpturerne bliver suppleret af en indbydende og let læst bog med fotos og ledsagende tekst, hvor man med Henriks egne ord indføres i kunstnerens daglige verden, tanker og veje ind til de mange og forskellige skulpturelle udtryk. 


 

Sørgeligt nok blev fejringen til en minde-udstilling for Henrik Voldmester. Natten mellem søndag og mandag den 28. juni sov han stille ind i sit hjem. Han blev 75 år.

Billeder fra årets workshop

 

I løbet af sommeren og efteråret kunne man opleve to work-shops med tre billedhuggere, som hver udførte en skulptur. Kunstnerne arbejdede med genbrugsmaterialer. Og publikum blev indbudt til aktivt at være med.

1) Frank Fenriz fremstillede Songs from a restless soul ud fra en 3D-skanning.

2) Peter Hesk og Steffen Harder byggede dobbeltstolen Indsigt og Udsyn med indblik i byen og udsyn til verden.

En nærmere beskrivelse ses HER.

Klik et billede og se et slideshow:

3D-animation

3D-animation

Songs from a restless soul

Songs from a restless soul

Halshugning

Halshugning

Frank Fenriz monterer

Frank Fenriz monterer

Værket

Værket

Dobbeltstolen

Dobbeltstolen

Formen

Formen

Arbejdet

Arbejdet

Træ på formen

Træ på formen

Tak for kampen

Tak for kampen

bottom of page