2021: URBI et ORBI - Byen og Verden

25 billedhuggere med i alt 33 værker er udvalgt til udstillingen, der åbner 26. juni og varer ved til 27. september 2021. 

 

Skulptur Ølgod 2021 er den 10. i rækken af et godt samarbejde mellem Dansk Billedhugger-samfund og byen Ølgod. Med de tilbage-vendende biennaler har Ølgod åbnet sig for skulpturkunst og kunstnere udefra. Temaet ”Byen og Verden” er derfor et oplagt valg for det aktuelle 10 års jubilæum. Og med den latinske udgave ”URBI et ORBI” understreges det internationale element i mødet mellem en by, dens borgere og billedkunstnerne med deres værker.

Uddrag af Henning Elvings introduktion.

URBI et ORBI - en verden i Ølgod

Klik billedet og se to slideshows, samt et humoristisk indslag.

Søren Kofoed Kvinde i tanker web.jpg
 
Rundvisning

Lær skulpturerne at kende på en guidet tur. Tirsdage kl. 10 er det lokale, der viser rundt. Øvrige dage er det medlemmer af Dansk Billedhuggersamfund.

Alle dage starter rundvisningen ved Ølgod Kulturhus. Det koster 50 kr. at deltage, men så får man også udstillingens katalog udleveret.

Tirsdag    6/7. klokken 10

Torsdag    8/7. kl. 19

Tirsdag    13/7. kl. 10

Tirsdag    20/7. kl. 10

Torsdag    22/7. kl. 19

Tirsdag    27/7. kl. 10

Tirsdag    3/8. kl. 10

Søndag    8/8. kl. 14

Tirsdag    10/8. kl 10

Tirsdag    17/8. kl. 10

Tirsdag    24/8. kl. 10

Torsdag    26/8. kl. 19

Tirsdag    31/8. kl. 10

Tirsdag    7/9. kl. 10

Tirsdag    14/9. kl. 10

*

Rundvisning ved Lars Widenfalks “Listen to your heart”

Voldmesters Verden forsiden.jpg
Henrik Voldmester mindes
i Kulturhuset

2021 er både året for den 10. skulptur-biennale i Ølgod og en hyldestudstilling til Henrik Voldmester. Sørgeligt nok er fejringen pludselig blevet en mindeudstilling for Henrik Voldmester. Natten mellem søndag og mandag den 28. juni sov han stille ind i døden i sit hjem. Han blev 75 år.

Læs nekrolog af Dansk

Billedhuggersamfunds

formand Henning Elving HER.

Om udstillingen i Kulturhuset skriver Henning Elving:

 

I den spændende udstilling møder man en billedhugger med mange dimensioner og udtryk – og et menneske med et legende og fabulerende sind samtidig med en kunstner med begge ben på jorden i sin håndværks-mæssige erfaring og kunnen.  

Hans væsener befinder sig på jord. De små ”Einbeins” lever og befinder sig – med ét og ikke to ben - i tæt forbindelse med jorden. De forskellige søheste, havpegasusser eller atlantdrager kan mødes i vand og i luft. For badedyrene er vand det naturlige element. Og for dem alle gælder, at de er skabt i og af ild. Alle fire elementer er således med når man som publikum bevæger sig rundt i hans udstilling af eventyr, fortællinger, myter, fabeldyr og forhistorie.

Det kunne næsten forekomme ligetil og helt naturligt at have en Jaques Cousteau eller David Attenborough som guide gennem udstillingen.

Skulpturerne bliver suppleret af en indbydende og let læst bog med fotos og ledsagende tekst, hvor man med Henriks egne ord indføres i kunstnerens daglige verden, tanker og veje ind til de mange og forskellige skulpturelle udtryk. 


Workshops

 

I løbet af sommeren og efteråret kan man opleve, og sågar selv medvirke i tre workshops. Bestyrelsen for Skulptur Ølgod har udvalgt og inviteret en række billedhuggere, som hver udfører en skulptur.

  • Frank Fenriz arbejder i uge 29.

  • Peter Hesk kan opleves i august. 

  • Jytte Høeg i september.

Songs from a restless soul.jpg

3D animation af Frank Fenriz' "Songs from a restless soul". Klik billedet og se mere på billedhuggernes hjemmeside.

Sisyfos efterkommere.jpg

Oplæg til "Sisyfos efter-kommere" af Stinne Teglhus og Jytte Høgh.- Sisyfos-myten er udtryk for værdsættelse af modstanden i livet. Bag al modstand ligger der jo en læring, som mennesker kan blive klogere af.